Starta företag med bilen som hjälpmedel

Starta företag med bilen som hjälpmedel

Om du går i tankarna att starta ett eget företag så har du säkert många idéer kring vad du skulle kunna göra och hur verksamheten skulle kunna bedrivas. Men om du bara vet att du vill göra något på egen hand, men inte har en aning om vad, så får du tips här nedan på vad du skulle kunna göra.

Starta logistikföretag

Om du älskar att köra bil kan du utnyttja det. Att göra ett företag av sin hobby är vanligt och kan skänka mycket glädje i livet. Men det gäller att tro på sin idé och våga satsa.

När det kommer till logistik i Sverige är det en hel del som strular, speciellt om man bor på landsbygden. Det kan krångla både med lämning och hämtning av paket, men det kan även vara långt till närmaste postombud, vilket du kan utnyttja till din fördel. Gör något smart av det faktum att du älskar att köra bil och att logistiken på landsbygden är bristfällig. När man inte kan boka frakt via befintliga logistikföretag så kanske du kan gripa in? Bli mellanhanden mellan svårtillgängliga postombud och kunderna. Eftersom det är många som inte kan köra bil själva av olika anledningar finns det ett behov av en privat tjänst som kan hämta och lämna paket hos ombud. Dock krävs det att du har med dig både din och din kunds legitimation för att kunna hämta ut paketen hos ombuden, men om du kan garantera en professionell och diskret hantering så finns det nog en stor chans att kunderna är okej med att ge dig deras legitimation. Behovet av att få sitt paket är trots allt väldigt stort hos den som inte själv kan hämta ut sitt paket.

Kanske kan du även frakta andra saker i din verksamhet, som djur, möbler eller människor. Beroende på dina ambitioner med företaget så kan det egentligen bli hur stort och omfattande som helst och då kanske inte din bil räcker till. Men ta en sak i taget och börja med din bil för att se hur bra verksamheten går.