Två sätt att sälja sin bil på

Två sätt att sälja sin bil på

När det är dags att sälja sin bil finns det två olika alternativ att välja mellan.

Man kan antingen välja att sälja bilen på egen hand eller så kan man välja att sälja bilen genom en bilfirma. Det finns olika fördelar med de båda alternativen och det gäller att välja det man anser passar bäst.

Sälja bilen på egen hand

När man ska sälja sin bil på egen hand kan det vara några saker man måste komma ihåg för att göra ett bra sälj. Det gäller att se till att bilen är i ett bra skick och att den har blivit servad, besiktad och godkänd.

Om bilen har några fel får man åtgärda detta för att kunna göra en bra försäljning. Skulle bilen ha något problem som man inte väljer att åtgärda innan försäljning gäller det att vara ärlig om detta. På detta sätt kan kunden ta beslutet om hen vill gå vidare med köpet eller ej.

Genom att sälja bilen på egen hand kan man även tjäna mer än att vända sig till en bilfirma då man kan få mindre betalt än vad bilen egentligen är värd.

Sälja bilen genom en bilfirma

Genom att vända sig till en bilfirma när det är dags att sälja bilen kan man undvika krångel. Då bilfirman sköter allt som har med reparation, service och besiktning att göra kan detta vara ett lättare alternativ. Dessutom slipper man bagateller med köparen om något fel skulle uppstå. Att sälja bilen genom en bilfirma kan vara ett mer bekvämt och enklare alternativ.

Däremot får man även vara förberedd på att gå ner i pris då bilfirmor ofta erbjuder sämre betalning eftersom de senare ska kunna tjäna på att sälja bilen vidare.