Bilar och långresor

Bilar och långresor

Bilen kan vara så mycket mer än en bil, ett transportmedel från punkt A till B. Bilen kan vara ett sätt att leva, jobba och utöva fritidsintressen. Det gäller att välja rätt bil för rätt ändamål men de flesta kan förstås inte ha hur många bilar som helst så det gäller att tänka till lite vad det är just du behöver.

Långa tjänsteresor

I pandemins spår har fler och fler börjat åka bil i stället för att trängas på tåg och flyg. Det kan bli ganska långa resor i bilen och det gäller att den är ändamålsenlig och trivsam. Sätena är viktiga förstås, att de går att ställa in exakt som du vill ha dem för att din kropp ska orka hålla dig vaken många timmar bakom ratten. Samma sak gäller instrumentbrädan och sikten som helhet förstås. Allt det där måste samverka så du kan hålla dig alert hela tiden. Varför inte satsa på lite fräschör också? Vem minns inte de gamla doftgranarna? Idag finns mer än granar, välj din favorit på Poppy om du söker en luftfräschare.

Bilsemester med barn

Har du familj och barn som ska med i bilen är förmodligen säkerheten ett viktigt argument när du väljer din bil. Samma sak när det gäller tillbehör, särskilt för mindre barn som behöver bilstolar, bälteskuddar och liknande. Barnen ska sitta tryggt och bekvämt precis som du själv, förstås. Men det räcker inte. Barnen måste också kunna hålla sig sysselsatta och lugna även under riktigt långa körsträckor, kanske på semestern. När det blir nödvändigt att köra i ett sträck ett tag för att hinna fram till en viss färja eller vad det kan vara.

Det är inte lätt att sysselsätta barn i bil, men en tröst är att det är lättare idag än förr. Idag finns paddor och smartphones så satsa på att ta med sådana till varje barn. Ladda ner lämpliga spel eller filmer i förväg. Ha alltid med extra batterier i baksätet om det behövs. När det gäller uppkoppling är det klokt att kolla i förväg vad som gäller för uppkoppling mot internet i det land du ska till. Kanske har din operatör något bra erbjudande, kanske är det bättre att skaffa ett lokalt kontantkort i varje land. Det finns oftast prisvärda lösningar för uppkoppling hela resan.