Automat vs Manuell

Automat vs Manuell

Det finns en hel del fördelar och nackdelar med både automatväxel i bil och manuell. Det är dessutom viktigt att man bestämmer sig vilket man föredrar innan man tar körkort. Skulle man ta körkort med automat får man nämligen inte köra bilar med manuell växel. Tar man däremot körkort med manuell får man köra i stort sett vilken bil som helst.

Många anser att det är mycket lättare att köra bilar med automat, men det är roligare att köra med manuell. Automat anses också vara lite mer trafiksäker eftersom man behöver inte lägga någon fokus på att växla vilket låter föraren lägga all sin fokus på omgivningen istället.

Skulle man ha någon funktionsnedsättning eller skada som gör att man har svårt att använda båda benen är automat väldigt bra. Kort sagt måste man själv bestämma sig för vilken sorts bil man vill köra. Är man osäker och inte har några speciella problem kan det vara en bra idé att man väljer manuell när man tar körkort. Då kan man sedan köra både bilar med manuell och med automat, man blir helt enkelt inte lika låst på så sätt.